TELEFON DİNLEME YAZILIMLARI HAKKINDA BİLİNEN YANLIŞLAR

Telefon dinleme yazılımları hakkında sizde eminiz ki birşeyler duymuşsunuzdur, gerek zaman zaman televizyonlarda gerekse de internet sitelerinde bu konuda oldukça çok ve bir okadarda karışık bilgiler dolaşmaktadır. Öncelikle şunu belirtmekte fayda var bu bilgilerin çoğu yanlış ve bizde bu yazımızda sizlere cep telefonu dinleme yazılımları hakkında en çok bilinen yamlışların neler olduğunu anlatmaya çalışıcağız.

En çok söz edilen şey bu yazılımların sms yolu ile takibi yapılmak istenen telefona uzaktan yüklenebileceğidir, bu kesinlikle aslı olmayan bir şeydir ve öyle tek kelimeyle açıklanacak bir konuda değildir aslında. Şöyle açıklayayım size; evet günümüzdeki telefonlar artık bilgisayar özellikli akıllı telefonlardır ve bundan dolayıda uzaktan sms gondererek, bir program yüklemek teoride mümkündür FAKAT şuan internet üzerinde satışı olan hiç bir cep telefonu dinleme yazılımında bu özellik yoktur. Bunun nedeni yasal kısıtlamalar da olabilir teknik yetersizlikleride olabilir bunu tam olarak bilememekteyiz, ama bildiğimiz ve emin olduğumuz şey şu ki şuanda internet üzerinden yasal yollarla satışı olan böyle bir yazılımın olmadığıdır. Elbette geçmişte ve halen günümüzde uzaktan sms yolu ile veya telefonu direkt olarak arayarak veya sadece telefon numarasını bilerek uzaktan yükleme yapabileceğinizi vaad eden bazı internet sayfaları ve bu sayfalarda tanıtımı yapılan bazı sahte programlar bulunmaktadır ama bu programların bildiğimiz kadarıyla hepsi sahte programlardır ve aslında hiç bir işe yaramayan yazılımlardan baska birşey değillerdir. Bu yüzden bu tür aşırı ilgi uyandıran güzel sözlerle sizin dikkatinizi çekmeye çalışanlara temkinli yaklaşmanızı hatta uzak durmanızı öneririz. Unutmayın bir ingiliz sözü şöyle der '' if something is to good to be true its to good to be true'' anlamına internetten bakabilirsiniz.

Bunun haricinde bilinen diğer bir yanlış bilgi ise bu programları bir kere satın aldıgınızda ömür boyu bu programı kullanabileceğiniz bilgisidir, takdir edersinizki  bu bilgide oldukça yanlıştır çünkü programlar saılırken belirli sürelik lisanslarla satılırlar yani 1 , 3, 6 ve 12 aylık gibi süreler gibi, bu süre bitimlerinde kullanıma devam etmek için tekrardan süre alınması gerekmektedir.

Diğer yanlış bilinen şey ise tüm telefon dinleme programlarının aynı olduğu ve her telefonda çalışabileceği bilgisidir. Bu bilgide aslında biraz yanlış birazda eksik bir bilgidir. Şöyleki her telefon dinleme yazılımı nın kendine göre özellik sıkalası vardır ve birbilerinden farklılıklar gösterebilmektedirler ve dolayısıylada her telefon içinde uygun olmayabilirler, bir programın uygun oldugu herhangi bir telefona diğer bir program uygun olmayabilir, bu yüzden önce programın telefonunuza uygun olup olmadıgını yazılımların ilgili sayfalarından kontrol etmeniz önemlidir. Örnek: takip etmek istediğiniz telefonunuz eski model bir telefonsa ve internet baglantısı bile gerçekleştiremiyorsa bu telefon için program bulmak bulsanızda özelliklerinin full olması çokta imkan dahilinde olan bir şey değildir.

Yukarıda sizler için en çok karşılaştığımız yanlış bilgilendirmelere bir açıklık getirmeye çalıştık umarım bunda başarılı olmuşuzdur, Sitemizde yer alan yazılımları inceleyerek en doğru olanını seçeceğinizden şüphemiz yok, ayrıca bu yazılımlar hakkında sormak ıstedıgınız sorular var ise İletişim bölümümüzden bize e-mail gönderebilirsiniz, bilgimiz dahilinde sizi cevaplarız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder